Diensten

Ambulante hulpverlening

Diensten
Specialistische ambulante hulpverlening

Hoe ziet onze
begeleiding eruit?

Wij coachen jou werkt niet vanuit het boekje. We bekijken, door goed met je te overleggen, welke begeleiding het beste aansluit en helpen je op de manier die voor jou werkt. Na het eerste gesprek wordt gekeken wie van de coaches het beste bij jou past. We nemen rustig de tijd om een goed plan te maken. Met kleine stapjes werken we toe naar het einddoel. Jij bepaalt wanneer je wilt afspreken. Wij komen naar je toe op een voor jou geschikt moment. Wil je liever niet thuis afspreken, dan komen wij naar je toe op school, je werk of een andere plek waar jij je op je gemak voelt.

Tijdens onze begeleiding gebruiken wij onder andere de methodiek boksend opvoeden. Deze methodiek sluit goed aan bij onze doelgroep en helpt ze de doelen sneller te behalen.Wil je graag sporten met de coach d.m.v. bijvoorbeeld bootcamp, hardlopen, kickboks training? Dit is allemaal mogelijk zolang jij je er goed bij voelt. De duur van het traject is afhankelijk van jouw hulpvragen en mogelijkheden. Dit varieert van kortdurend (intensieve) begeleiding tot langdurige (lichtere) ondersteuning in de thuissituatie.

 

Ondersteuning op scholen

Ondersteuning aan jongeren op scholen

Als een jongere meer begeleiding nodig heeft om mee te kunnen komen met de klas, dan de school kan bieden, kun je een beroep doen op individuele of groepsbegeleiding op school. Ambulante ondersteuning in of buiten de klas maakt het voor jongeren mogelijk om op de vertrouwde school te blijven. Onze medewerkers kunnen ondersteuning bieden op verschillende reguliere scholen en op het speciaal onderwijs in de gemeente Alkmaar en omgeving (Alkmaar, Heiloo, Bergen, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Uitgeest). Zij zorgen ervoor dat de jongeren optimale kansen krijgen om zich te ontwikkelen, mee kan doen en kan functioneren in de klas.

Doelgroep
Kinderen/jongeren die een goede start willen maken of op school dreigen uit te vallen, kunnen directe ondersteuning op school en in de klas krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden van ondersteuning. Daarbij gaan we altijd uit van de mogelijkheden van de jongeren.

Boksend opvoeden

Weerbaarheidsprogramma

Boksend Opvoeden is niet het échte boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze leerlingen/kinderen/deelnemers kan beantwoorden. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden.

Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken.

Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken. Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden.

Waarborg

Scroll naar boven